tisdag 6 december 2016

Live sallad

Café Live kan man äta sallad. Man kan också ta med sallad. Man kan försöka ta med den på tåg. Om tåget inte går kan det sluta med att man äter picknicken hemma framför tv:n istället för på väg till något exotiskt inrikesresmål. Hulkandes självömkan. SJ:s/Trafikverkets skugga faller förstås inte över salladen på något sätt, det är ju liksom inte salladen som underhåller räls och signaler. Faktum kvarstår dock: en medhavd sallad smakar ändå godare om den ätits på den plats man först tänkt sig. Vredesmod inte bästa kryddan, hur hungrig man än är.

Salladen är inte mannalands billigaste (95 kr med kött, 85 utan). Den lever dock upp tills sitt pris. Nästan.



Den reguljära hämtsalladen slevar man ur transparent plastbunke. Här får man det mer moderna (miljövänligare?) papptråget. Dussinsalladen består till största delen av isbergssallad och typ matvete, men här finns rikligt med brie i stora, feta, härliga tärningar (dock mer åt det omogna hållet), ordentligt med kyckling i långa trådiga fibrer, picklad rödlök och inlagda kronärtskockor. Sallads- och spenatbladen utgör kanske 25 % - en lagom andel! Med grillad topp finns också en mjuk bukett blomkål. Majsen är inte från burk (!), utan här finns tuggmotstånd och grillyta på de gyllene kornen. Det hela täcks av en syrlig och örtig dressing. Man hade kanske kunnat önska sig lite mer färg och lite större portion, men i övrigt är det här verkligen hämtsallad i den högre skolan. Tråkigt att den svenska järnvägen inte håller samma kvalitet!

Av 10 möjliga poäng:
Mat: 7
Dryck: - 
Service: 9
Miljö: - 
Prisvärdhet: 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar