söndag 4 september 2016

Köttbaren

För tredje gången på ett par år har vi krubbat kött på Köttbaren. Denna del av ett krogimperium och inarbetat koncept är precis som det låter. Utstuderad inredning i skinn, grovt trä, griffeltavlor och delidisk. Man kan köpa kasse med sig hem också. Priserna ligger i (fördom?) stockholmstrakten, liksom huvudkontoret. Men prisbilden är väl tillhörande steakhousekonceptet.



Det är ju som namnet antyder en bar och därför finns det även drinkar för 120 pix. Dessa är överraskande god och vackra. Några av de bättre i mannaland! Drick drink!

Ölen är småvarierad, man är ju liksom lite bortskämd med detta nuförtiden, men för säg 10 år sedan hade det varit ett fint utbud. För den lokapatriotiske finns Klackabacken och just idag en hallonberliner. Rätt i tiden där, alltså. Vinet är OK från klassiska grilländer som Argentina etc.

Det finns ett hyfsat alkoholfritt utbud med både hemgjord citronlemonad, alkohlfritt vin och NannyState.



Menyn är kort. Det finns diverse förrätter och charkplankan är ändå en av de mest varierade vi ätit, med diverse exotiskt kallskuret från udda styckdetaljer, iberico etc. Ostar och oliver hänger med.

Köttet kostar från 200 kronor och menyn varieras lite mellan varven. Det finns något lokalt, men även irländskt har lyckats ta sig in. Det finns allt från filé och entrecote, till högrevshjärta och flapsteak. Man rekommenderas att dessutom beställa minst 2 tillbehör á 35 kronor stycket till köttbitarna, så en komplett huvudrätt hamnar kring 300-strecket. Lägg till lite och du får 4 rätter själfullt lagat på Lyran eller Västergatan ... Så är det då värt det? Alltså, köttet är gott, stekt till den grad man önskat på proffsigt vis. Potatisgratängen är lite rinnig och smakar inte särskilt mycket. Ett mos på rotsaker har ungefär samma egenskaper.


Hamburgaren är ändå fin, den är härligt medium och utifrån strukturen verkar det som om man lagar på hestonvis: direkt ur kvarnen så att strängarna hamnar parallellt och burgaren blir mör och fin. På denna ligger grovt bacon och ost, samt tryffelmajo. Det är inget fel, men vill du äta god burgare rekommenderas ändå casual eller liknande, där är det dessutom billigare. Pommesen är lite underfriterade, men har skal och allt som sig bör. Barbecuesåsen kommer nog från flaska som står i hyllan.



Som tur är blir man ändå mätt och vi har aldrig orkat dessert vid något av våra besök.

Man missar inget om man man inte går hit under sin livstid, men det är ett funktionellt, centralt steakhouse och drinkarna är som sagt goda. Plus för trevlig personal!

Av 10 möjliga poäng:
Mat: 6
Dryck: 8 (tack vare drinkarna)
Service: 7
Miljö: 7
Prisvärdhet: 4



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar