lördag 20 augusti 2016

Burek House

På rekommendation från någon som borde veta och faktiskt kallar ett balkanland för hemlandet går vi till Burek house. Här ser det ut som på din vanliga falafelsylta men i större format. Man har också en kyl fylld av desserter och baklava. I taket blinkar kallvita lysrör och i det skvalar typisk musik. Vi är de enda med svenska som modersmål som tagit oss hit. Det hela känns initialt helt rätt!

Här går det inte att beställa vid disken, såsom man är van vid, utan det kommer faktiskt en människa ut till bordet (OBS! alla lata caféägare därute, här har ni något att lära!). Denna är väl i och för sig måttligt intresserad och verkar knappt bry sig om oss, men tar ändå upp beställning.

Vi slår runt på burek fylld med feta och spenat. Tyvärr soggig och tråkig. Detta är dock det enda prisvärda. Det mättar, är inte särskilt äckligt och kostar bara 30 spänn.

Till de grillade köttfärsspetten serveras pizzasallad (!?), vanlig sallad och färskostmassa. Osten är faktiskt härlig, frisk och fin. Spetten smakar däremot som järparna i skolan och precis som då behöver man dricka ungefär en spann vatten för att hålla tillbaka törsten av allt salt efteråt. De är kompakta och nästan gummiartade. Nä. Det här känns inte särskilt genuint.



En ris- och köttfärsfylld paprika som saknar kryddor och karaktär serveras med konstig potatis -  den är både kokt och bakad? Känns som någon form av halvfabrikat men smakar förvånansvärt mycket potatis ändå.

Behållningen är brödet. Ett lite plattare bröd med syrlig smak av yoghurt(?) är riktigt gott och känns nybakt. Det finns också ett fluffigt franskbröd som är färskare än man tror är möjligt såhär sent på eftermiddagen.

Är det vi som är okunniga? Rätta oss om vi har fel, men det här är faktiskt varken kul, gemytligt eller gott.

 Av 10 möjliga poäng:
Mat: 2
Dryck: 5 (läsk)
Service: 6
Miljö: 2
Prisvärdhet: 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar