Vi beställer i baren där man också kan beskåda barutbudet som ser lovande ut. Det finns några "finare" öl på tapp och desto fler på flaska. Drinkar ska man också kunna få här. Vinsortimentet ser inte heller dåligt ut. Det lovar gott för den förfeststämning man vill ha här om helgkvällarna. Inredningen är bokstavligen bortslipad sedan Riannas slog igen. Nu är dörrfodren obehandlade och betongväggarna "naturligt" gråa. Över borden hänger tidsenligt uttjatade nakna glödlampor och runt dem står de välkända plåtpallarna som här går i blått. Den gula kakelugnen är dock härlig.
Kvinnan i jeansställ tar emot beställning med ett leende. Tyvärr är det här med pommesen sant men burgare finns det i alla fall. Vi slår till på en skorsten, en original och en vego. Inom minuter står de i papper insvepta härligheterna på bordet.
Vegoburgaren har man bytt ut sedan dörrarna slog upp och nu är det halloumi och aubergine som gäller. Det är lyckat och riktigt gott, faktiskt.
Originalet ligger mellan briochebröd, det överlägset bästa burgarbrödet i vår mening. Sallad och tomat är inbäddat i örtig dressing med smak av dragon (?) och det är rejält med picklad rödlök på. Lite väl rejält - association till sillinläggning dyker upp.
Skorstensburgaren har rökig majonnäs. Den kunde dock hängt lite längre i skorstenen tycker vi. Ättiksgurkan ger fin krisp.
Huvudpersonen köttfärsbiffen är helt OK, med nästan krämig konsistens. Men den hade behövt hårdare stekyta. I mannaland är Tommis hårdgrillade variant ohotad vad det gäller detta. Vad vi kommer ihåg var nog Casuals dessutom bättre än både Tommis och Charlies vad gäller saftighet och komposition.
Helt ok hamburgare alltså men på det hela taget känns det lite fegt i köket. Vi vill ha mer rök, mer stekyta, hårdare kryddning. Och gärna pommes.
Heja Slottstadens växande restaurangutbud! Hoppas att kvaliteten snart också når "möllanklass".
Av 10 möjliga poäng:
Mat: 6
Dryck: 7
Service: 8
Miljö: 6
Prisvärdhet: 6
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar