Inredningen är snabbt ihopsatt och minst sagt eklektisk (80-tal möter hipster och Buddha). Juicer i små flaskor står på rad i kyldisken och ser ut som något utomjordingar lämnat efter sig. Skyltarna som beskriver maten ser ut som de är tillverkade på ett australiensiskt backpackerhaks roliga timme. De små borden framför bänken där besökare samspråkar och väntar har man nog hittat hemma hos någon. Utanför vajar skånska flaggan.
Bakom disken står två trevliga ynglingar. De förklarar gärna och arbetar effektivt med att langa ut chirashi-sushi i fyra varianter. För 90-100 kronor får man ris, grönsaker, lax/räkor/champinjon/griskind.
Laxen är mycket god, fin i konsistens och chilimajon är det bra tryck i. Grönsakerna är det väl inget fel på, framförallt kålen är krispig och god, men lite tråkigt är det allt. Man blir mätt även om det ser lite lite ut.
Griskinden är sönderdragen och småstark, åt det torra hållet. Det bästa i denna skål är nog ändå kimchin, krispig och kryddige. Dock saknar vi sås/fukt av något slag. Eventuellt skulle det vara sås, men man glömde? Eventuellt skulle det vara blomkålssvamp också? Vi lyckas inte identifiera det när vi väl är hemma.
Vi får med en rymddryck också. Den är gjord på äpple och persilja och smakar därefter. Den kostar 30 kronor. Den är rätt god men inget man åker till rymden efter.
Sammantaget är det OK sushi för priset. Kanske blir det bättre framöver. Så länge rekommenderar vi originalet.
Av 10 möjliga poäng:
Mat: 6
Dryck: 6
Service: 8 (take-away)
Miljö: 4
Prisvärdhet: 4
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar