fredag 10 juli 2015

Hamnmästaren på Bagers plats

Det är mycket folk men inte fullsatt när vi intar Hamnmästarens uteservering en fredagskväll i början av juli. Matutbudet är inte överväldigande: i stort består det av pulled veal, pulled porc eller pulled veggie, samt en mild chili. Personalen är hjälpsam när vi frågar om vad som smakar bäst och svarar tveklöst pulled pork - "för att den är fetast". Beställer gör man i baren och portionen hämtas därefter ut i en liten hydda på uteserveringen. Själva maten serveras på plasttallrikar med pappersomslag. Konceptet är alltså rustikt och enkelt, men köttet är verkligen gott och den cole slaw som serveras till är krispig. Det vi kunde önska oss är ett lite segare och mer välgjort bröd - det vi serveras känns som om det kommer direkt från närmaste Icabutik och bär ett namn i stil med "Njuta" eller "Längtan". Även pulled veggie, i vilken köttet har bytts ut mot sojakött, är smakrik även om den inte blir lika fyllig som köttvarianterna. Även chilin är god och lagom stark men någon grönsak hade kunnat få upp den ytterligare ett hack på stegen (och gjort den mer instagramvänlig...). I snacksväg finns rörd camembert, "Obadzda", som charmar den med östeuropeisk smakpreferens. Lite väl för en del av oss, men andra slickar sig om munnen och ler. 




Hamnmästarens verkliga specialitet är dock ölen. Med 20 öl på tapp och inte mindre än 120 flasköl är Hamnmästaren kungen av ölhak i Malmö (näst efter beer ditch då, förstås). Vi siktar in oss på de egna sorterna från Malmö Brygghus och blir inte besvikna. Den brown ale vi först får rekommenderad av den trevliga bartendern är söt och fyllig precis som vi efterfrågade, och även nästa öl, en IPA, är god även om den kunde ha varit ännu blommigare i smaken. Suröl finns (självklart) och levererar för den som är entusiast. Om man vill kan man också dricka rökt suröl, inte så äckligt som det låter. 


Det är högsommar men ganska svalt så efter någon timme utomhus tar vi oss in i lokalen som faktiskt är överraskande stor. På ovanvåningen, dit inte någon har hittat, finns långbord med plats för stora sällskap. Alla som har varit ute med en grupp bestående av fler än två personer en fredagskväll i Malmö vet att detta hör till ovanligheterna. Trots att det är lite ödsligt trivs vi bra och stannar ända tills det börjar mörkna och glittra i hamnen som skymtar utanför fönstret. Vi hittar en stereo, pluggar in telefonen och fortsätter beta av ölsortimentet. 

Av 10 möjliga poäng:
Mat: 6
Öl: 8
Miljö: 6
Service: 5 (pub)
Prisvärdhet: 8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar