torsdag 3 mars 2016

Boulebrunch

Det är retur för oss på det här stället. Det är ju liksom poppis att gå hit och både AW och firmafest har anordnats här. När vi kommer in genom dörren från Drottningtorget kvart i brunch slås vi av att det alltid är så packat med folk härinne på boulebaren. Helt lätt att få bana och bord var det inte heller. Kön är lång innan man får bord. Tydligen älskar malmöiterna den otvungna kombinationen av klassiskt franskt kök och sällskapsspel. Det är liksom svennetryggt härinne. Och alla instruerande grabbar är ju så gemytliga.


Brunchen hämtar man själv från bardisken. Den är fryntlig. Här finnes allehanda charkisar. Här frestar en ostbricka (som för en gång skull inte bara består av brie utan också alpost med lite mer tryck i). Här har man gräddat paj. Det finns sallad och bröd. Potatisen är ugnsrostad och fet. Man har också kokat lammgryta med couscous som någon form av blinkning till Marseille. Ja, hela Frankrike ska liksom vara med och trängas. Inget smakar illa. Inget sticker heller ut.

Inredningen är ombonad trots lokalens omfång. Palmer vajar i hörnen. Detaljerna är pittoreskt franska. På väggarna målade budskap uppmanar till värme och gemenskap. Det finns crémant i glasen. Livet är rätt skönt ändå.

Före boulen kan man dessutom kränga i sig våffla med sylt, grädde och nutella. Smeten är nog från pulver, men färgen blir fin om man bara kan hålla sig i skinnet och vänta tills timern piper vid järnen.

Det är en bra brunch. Det är en god brunch. Det är dock ingen sagolik brunch. Det kostar ca 400 kronor för hela kalaset. Men man får ju kasta klot!


Av 10 möjliga poäng:
Mat: 7
Dryck: 7
Service: 5 (man sköter ju servering själv)
Miljö: 8
Prisvärdhet: 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar