Det är alltså med högt ställda förväntningar vi anländer vid lunchtid en mulen lördag i november. Letar oss igenom det trånga utrymmet vid ingången fram till ett varmt rum med cafédisk och en buffé längs med väggarna. Det är mysigt och ombonat. Tyvärr finns det i princip inga sittplatser inomhus så när vi har fått vår mat förpassas vi ut till den novemberkala innergården.
Tonvikten av utbudet ligger på sötsaker så valet av lunch blir enkelt. Det blir en grillad macka och en dagens, vilket innebär en tomatig sötpotatisgryta med paprika och diverse andra grönsaker och baljväxter. I de 99 kronorna vi betalar för grytan ingår också en ganska matig salladsbuffé och en kaffe på maten.
Mackan är välgjord och brödet gott men lite saknar vi ändå ost och smör. Det är verkligen inget fel på grytan heller, men någon hisnande matupplevelse blir det tyvärr inte. Det är god, varm och närande men känns trots allt lite tråkig och "vegansk" på det dåliga sättet - det vill säga en massa av mer eller mindre oidentifierbara grönsaker som smakar precis som man kan förvänta sig att en sådan massa av grönsaker smakar. Trots det lovvärda med att ha en helvegansk restaurang kommer vi på oss själva med att sitta och undra om inte en klick yoghurt hade suttit fint här för att runda av smaken lite.
Något som också i viss mån förtar upplevelsen är dock också vädret: att sitta ensamma på en fuktig och grå innergård när temperaturen närmar sig minusstrecket är trots allt en helt annan upplevelse än det vore att sitta här på sommaren (även om goda försök har gjorts för att mysa till det hela med filtar och hemkopplade värmelampor).
Kanske var våra förväntningar väl högt ställda för vi lämnar trots allt stället med en känsla av besvikelse. Rejält mätta blir vi dock så kakorna, som faktiskt ser väldigt lockande ut, får vi spara till nästa besök. Under sommaren den här gången.
Av 10 möjliga poäng:
Mat: 4
Dryck: 4
Service: 5
Miljö: 4 (men säkert mycket bättre på sommaren)
Prisvärdhet: 5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar