Skolan är retroinredd, det är fritt att kladda på griffeltavlan och sortimentet dignar lödigt på pedistaler och under kupor på den rustika trädisken. Det fladdrar i vita gardiner och genom fönstret ser man fjärilsbeströdd lavendel breda ut sig. I högtalarna hörs lågmäld jazz.
Vi dricker brygg, hemagjord saft på körsbär och rabarber och äter pinfärsk foccacia med hummus, soltorkad tomat och feta och en spenatstinn paj. Sedan blir det svårt att välja fika. Det finns massor av olika sorters, från klassiker till flera alternativ för den rawfoodätande. Man har till och med pillat ihop hemmagjorda dammsugare. Det landar i kanelkaka som är precis på gränsen till underbakad i mitten och krispig av kanelsocker på ytan, sockerkaka at it's best, heja! Morotskakan är av den platta sorten, saftig och packad med morot. Glasyren är lagom syrlig och balansen är fulländad. Kolasnittar med seg mitt och solrosfrön slinker ned utan något motstånd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar