Vi sladdar in en lördag lunch. Gården är en idyll. All förväntan man kan ha på Österlen förverkligas här. Mer än så behöver man inte säga om ni fattar vad vi menar.
Pizzamenyn är inspirerande. Glöm allt vad Hawaii, Vesuvio med mera, med mera, heter. Här är det lokalt, fräscht och vuxna smaker som gäller. Det brinner i ugnen. Det luktar gott. Det är gott om bord (man kan tänka sig att det blir värre framöver när 08orna börjar svärma). Man ler bakom disken. Festen kan börja.
Pizzan kostar ca 150 spänn. Det visar sig vara lätt värt och den kommer ganska fort. Den vita pizzan med sparris, citron och rapsfrön är fräsch och oerhört fint komponerad. Vuxenpizzan med oliver (ej urkärnade, plusplus!), ruccola och sardeller är underbart salt och sur med precis lagom mycket smakmotstånd. Svamppizzan är nog ändå bäst. Man har långbakat svampen och på så sätt fokuserat smaken. Den fylliga svampsmaken liksom briserar och fyller gommen. Ingen svennebanancapritjosan direkt. Bottnarna äro icke degiga, utan spröda och goda såsom de skola vara.
Tung i buken och skallen blir man ju av pizza. Tur då att en gudomlig espresso kan förhindra rattinsomning. Till det en perfekt bakad mandelkaka, knaprig på utsidan, saftig och mjuk på insidan.
Mumma för pizzatarmen. Mumma för den stressade storstadsbon som behöver varva ned. Mumma för kaffeälskaren. Mumma för den sötsugne. Ja. Mumma helt enkelt.
Av 10 möjliga poäng:
Mat: 8
Dryck: 7
Service: 5
Miljö: 8
Prisvärdhet: 7
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar