tisdag 18 augusti 2015

Köld


Efter att vi trampat runt Malmös kanaler medelst blå båt en varm julidag är glassuget på topp. Pop-upen Köld ligger där som en oas i öknen. Inredning: pastellfärger i kal lokal, information på svart tavla och en klocka som man uppmanas ringa i om det smakar tillfredsställande.


Här är full fart och god ruljans. Glass finns av typen gelato (mjölkbas), sorbet, gjord på kokosmjölk och på cashewnötter. Man väljer små eller stora kulor i bägare eller strut och den glade mannen skopar upp och tar rimligt betalt. Dessutom saltar han på glassen. Ja, smörkolaglassen alltså. Det är kul.


Det visar sig också vara gott. Kolaglassen och nötglassen lämnar en del i intensitet att önska, men i övrigt är smakerna rena och äkta, framförallt i mangosorbeten. Det enda som vi önskar mer är krämigare konsistens på gräddglassen. Cashewglassen med hallon och lakrits som vi också smakar på har en antydan av cashewsmak, men de milda nötterna tävlar ju med stark lakrits. Dock har man fått till en förvånansvärt bra konsistens och något som är svårt att skilja från vanlig glass.


Vi ringer mentalt i klockan på väggen därinne från vår plats i solen invid kanalen.

Glass: 8
Service: 7
Miljö: 4 (men ute är det ju fint)
Prisvärdhet: 7


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar