Sveriges näst bästa café i White Guide 2015 och med bakgurun Jan Hedh i ryggen. Det är inte utan förväntningar vi äntrar Olof Viktors mini-imperium mitt ute på den österlenska slätten. Trots att den till bristningsgränsen fyllda parkeringen och ringlande kön till kassan nästan får oss att vända i dörren blir vi inte besvikna.
Vi beställer var sin matig lunchmacka, en passionsfruktsbakelse och en kolapaj och får på köpet en av de mest fulländade caféupplevelserna vi har haft. Mackorna har precis rätt proportioner mellan det sega, färska brödet och påläggsberget ovanpå, den ena toppad med saftig tupp och en gudomlig dijon/avokadokräm, den andra (vegetariska) med rostad blomkål i chimicurry, polenta och en fantastisk paprika- och valnötskräm.
Inte heller på efterrätten blir vi besvikna. Passionsfruktsbakelsen med hallongömma har precis rätt nivå av syrlighet för att bryta av det lena och söta. Så rent det kan bli. Kolapajen toppad med röda vinbär har en äkta, smörig smak, även om det tjocka lagret "kola" ovanpå kanske snarare går åt fudgehållet konsistensmässigt.
Trots invasionen av exilstockholmare och barnfamiljer är miljön dessutom riktigt trevlig. Vi rekommenderar den grönskande trädgården bakom huset framför den stimmigare, kullerstensbeklädda innergården.
Av 10 möjliga poäng:
Mat: 9 (för att vara mackor)
Dryck: 7
Service: 4
Miljö: 9 (ffa i trädgården)
Prisvärdhet: 7
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar