söndag 20 september 2015

Eatery Social Taqueria

Lite väl optimistiska tack vare ett par AW-glas ramlar vi in på Eatery Social i botten på Malmhattan en fredag. Inget bord finns ledigt i den stojiga och packade lokalen. Vi tar plats i baren och beställer in Coronas och barsnacks, observerar den 80-talsinspirerade svensexan och skålar vidare. En DJ går på, brudgummen dansar macarena.



Barsnacksen är små tortillas lastade med karré med bland annat ananassalsa och friterad torsk med rödkål, salsa och crème fraîche. Karrén är lite torr, torsken är inte friterad nyss, tyvärr. Coronan smakar som den brukar, men drinkarna är bäst.



Efter att vi blivit lotsade genom den med bland annat cykelstyren frejdigt inredda lokalen beställs det därför fler drinkar till resterande tacos: mango och pilgrimsmussla (musslan försvinner, men har bra konsistens),  sötpotatiskräm (gott, men lite uttryckslöst, ingen hetta), kyckling med bönor, grillat kött med bland annat lite övermäktig majonäs utan twist. Alltså, det är inte äckligt, men det är utan tryck och den paradoxala balansen av spretighet som man förvätar sig av mexikanskt.



Personalen är trevlig och effektiv. Maten kommer fort trots anstormningen och kanske är det därför som inte allt känns helt fräscht. Gamla stan goes Mexico?

Av 10 möjliga poäng:

Mat: 4
Dryck: 7
Service: 8
Miljö: 8
Prisvärdhet: 7


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar