söndag 20 september 2015

Kompetenta Café Koco

Man kan undra hur det skall gå för kvarteret Caroli, det är sällan man är där och när man väl är det ekar det tomt. På grund av en  kraftig regnskur ställer vi cyklarna och tar skydd i det vita templet med överbyggnad från 60-talet (?). Våra farhågor bekräftas: Cykelcaféet har stängt, Vapiano har stängt, bageriet har stängt, Hamrelius har stängt men gjort en fågel fenix.

Öppnat har dock en avskalad, småhipp och kreativt sorterad tebutik där personalen pratar (amerikansk?) engelska. Vi köper en påse och får information om att samma ägare har ett café i bageriets gamla lokaler. Vi får också en kupong handskriven på baksidan av ett kvitto med utfästelser om gratis kaffe/te och ett enormt sortiment av desamma.


Efter förflyttning till cafélokalen infrias löftena i den avslappnat inredda lokalen. En helt svartklädd, sotarhattsutrustad och prisbelönt barista (enligt affärsinnehaverskan) bryter på danska och serverar vacker cappuccino och perfekt espresso. Det finns också ett bågnande teutbud. Man kan äta en slarvigt uppdukad frukostbuffé, mackor eller snygga cheesecakes. Vi faller för de senare och äter perfekt avvägd lakritsöverdragen halloncheesecake och en mäktig men ändå fräsch
chokladcheesecake (tillsammans strax över 90 kr, gratis kaffe).

Vi beställer i baren, men (HALLELUJA) kaffet och kakan kommer till bordet! Är det inte vansinnigt att svenska konsumenter tolererar vansinniga cafépriser utan en tillstymmelse till service?! Personalen här verkar trivas, viss hemmakänsla infinner sig utan att på något sätt påverka viljan att hjälpa kunder.


Musiken är tillbakalutade covers av bland annat Dylan och lite hög, mycket pga bristen på dämpning i lokalen, vilket i och för sig bidrar till den avslappnade känslan.

Man kan också köpa te och kaffe här. Teet kommer från butiken i gallerian och kaffet nästan bara från lokala producenter: Love Coffee, Solde och St Knuts. Även Drop Coffee ses bakom kassan.

Kompetent, Koco.

Av 10 möjliga poäng:
Kaffe: 10
Kaka: 8
Sevice: 7
Miljö: 5
Prisvärdet: 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar